Оле принт съорганизатор на фотоизложба

Участвайте в предстоящата фотоизложба ДУХЪТ НА ВАРНА – Месец на фотографията 2012
Фотоизложбата „ДУХЪТ НА ВАРНА“ се организира от „Оле принт“ със съдействието на “ANDARI photography and communications” и Арт Галерия „Ларго”  и ще се покаже в град Варна, като събитие посветено на „МЕСЕЦ НА ФОТОГРАФИЯТА“ – 2012.
 ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ:
 –       Право на участие имат всички любители фотографи и професионалисти от България, навършили 16 години, без ограничение в професионално занимание.
 –       Изложбата не е със състезателен характер
 –       Участието е безплатно
 –      Няма ограничение кога е направена снимката
 –       Необходимо е снимките, изпратени за участие в изложбата, да изразяват животворящия и творчески дух на Варна, отразен във всички сфери на обществения живот във Варна. Подбора на фотографиите ще се извърши по цялостен естетичен и фотографски критерий, свързан с темата на изложбата и добрите технически характеристики на снимките.
 –       Допустимо е участието на фотографии с извършени фотоманипулации (в допустими граници).
 –       Участниците трябва да представят само собствени авторски снимки. Организаторите на изложбата имат право при съмнения за авторство да поискат от участника/участниците да им представят оригиналните нередактирани изображения.
 –       Снимките не трябва да са участвали в други изложби и конкурси.
 –       За участие няма да се допускат фотоколажи.
ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ:
 –       Участниците могат да изпращат до 3 отделни снимки по темата на конкурса или до 5 броя фотографии в серия на email: manager@oleprint.eu или на място на преносим носител в офиса на Оле Принт (Варна, Бул. „Мария Луиза“ № 21)
 –       Големината на изображенията трябва да бъде не по-малка от 1600 пиксела по дългата страна, формат JPEG.
 –       Всеки автор трябва да има готовност ако творбата му е селектирана за участие, да я предостави в цифров вид, формат TIFF или JPEG, резолюция поне 300 пиксела/инч по дългата страна без изкуствено увеличаване
 –       Селектираните за участие в изложбата снимки ще бъдат отпечатани в размер 41 х 57,7 см (А2) и каширани на пенокартон
 –       В името на файла изписано с латински букви трябва да присъства: за единични кадри – името на автора, пореден номер на снимката и заглавие; за серия фотографии: името на автора, символа “s“, пореден номер на снимката. Пример: ivan_ivanov_1_spomen.jpeg – за единична фотография; ivan_ivanov_s_1_razhodka.jpeg , ivan_ivanov_s_2_razhodka.jpeg, ivan_ivanov_s_3_razhodka.jpeg  – за серия от фотографии
 –       Участниците следва да изпратят текстово приложение към своите снимки, в което задължително да присъстват:
 1. Трите имена на автора
 2. данни за кореспонденция – телефон, имейл
 3. декларация със следния текст:
„Аз, (трите имена), (ЕГН) , декларирам и удостоверявам че съм единствен автор на предоставените фотографии и съм запознат с условията на конкурса „Духът на Варна“. Давам своето съгласие моите снимки, които са избрани и участват във фотоизложбата, да бъдат използвани за всякакви съпътстващи форми на реклама, в това число и печатна – с цел популяризиране на създадената фотоизложба и нейните организатори.“
 При липса на информация по точки 1,2,3, изпратените фотографии няма да бъдат допуснати за селекция.
СРОКОВЕ:
  –      Краен срок за изпращане на фотографиите (JPEG, 1600 пиксела по дългата страна) – 11 май 2012 г.
 –      Финалната селекция на фотографиите за изложбата ще се състои на 19 май 2012 г. (събота) в Арт Галерия „Ларго“, Варна. Входът е свободен, всички желаещи могат да присъстват. Точният час ще бъде допълнително обявен.
  –         След селектирането на фотографиите, авторите на избраните снимки ще бъдат уведомени на посочените от тях имейли и следва да занесат в тридневен срок фотографиите си на преносим носител в офиса на Оле Принт (Варна, Бул. „Мария Луиза“ № 21)  в готов за отпечатване размер (41х57,7 см, TIFF или JPEG, поне 300 пиксела/инч) – до 23 май 2012 г.
  –      Откриването на изложбата „Духът на Варна“ ще се състои в рамките на “Месец на фотографията” – 07 юни 2012 г. от 18:30 часа, Арт галерия “Ларго” (гр. Варна, ул. Свети Климент 16 http://www.largogallery.com/ )
КУРАТОРИ на изложбата:
  Представител на „Оле принт“
  АНДАРИ – Анатолий Радев и Дария Василева
  Нели Вълчева – собственик на Арт Галерия „Ларго“
  Доц. Красимир Русев – доцент по живопис към катедра „Иконография“ във ВТУ „Св.Климент Охридски“
НАГРАДИ:
  –      Авторите, чиито творби са избрани за участие във фотоизложбата, ще получат безплатно отпечатване в размер А2 и участие в изложба в “Духът на Варна“ в рамките на „Месец на фотографията“ 2012 във Варна.
 –      Поощренията ще бъдат във вид на пакетни услуги и ще бъдат обявени допълнително от „Оле Принт“.
 –      След приключване на изложбата, отпечатаните фотографии ще бъдат предоставени на техните автори.
 За информация:
 „Оле Принт“ – Варна, Бул. „Мария Луиза“ № 21
тел: 052 616 109
мобилен: 0885 956 866
и
ANDARI photography and communications
Анатолий Радев и Дария Василева
+359 884 561081 ; +359 885 511830

Социални мрежи

Споделете текущата страница в социалните мрежи.

обратно в началото