Hahnemuehle медиите – Най-високият клас артистични медии за дигитален печат

От Марин Василев – мениджър на Оле Принт гр. Варна
по материали от сайта на Фактор България ЕООД.
,
,
Hahnemuehle медиите са всепризнатия лидер на пазара на висококачествени хартии и канави. Произведени от памук или алфа целулоза, устойчиви над 100 години, медиите произвеждани от Hahnemuehle предлагат решение дори за най-претенциозните професионалисти.Гамата продукти за FineArt дигитален печат на световно признатия германски производител включва автентични артистични хартии с различни грамажи и структури, както и няколко вида канава.
Фотографите и артистите използват FineArt продуктите, облагородени с най-високото качество ink-jet покритие за изключителни резултати както при отпечатване на фотографии, компютърно-генерирани изображения и произведения на изкуството, така и за рисунки, графики и репродукции, отговарящи на най-високите стандарти на галериите и музеите. Впечатляваща е комбинацията от прецизността на медията за дигиталния печат и грацията на истинската артистична хартия, произведена по традиционния начин.
Всички Hahnemuehle продуки отговарят на най-стриктните изисквания за цветопредаване, контраст, запазване на детайлите и цветови градации – това позволява забележителни резултати при печат.  Разнообразието от текстури, стриктното придържане към автентичните методи на производство и използваният за суровина памук, както и консервационните характеристики правят продуктите на Hahnemuehle уникални.
Множество награди от TIPA, BIPP и American Photo потвърждават изключителното им качество. В обхвата на Digital FineArt Collection влизат трите основни групи продукти – Matt FineArt, Glossy FineArt и Canvas FineArt. Фактор България ЕООД е официален дистрибутор на Hahnemühle за България, наш основен партньор и доставчик на медии и консумативи.
Оле принт поддържа на склад и предлага печат върху следните медии от основните групи:
Canvas FineArt

Leonardo Canvas

Тегло:390 гр/ м² – памук/полиестер – бяла – висок гланц. Leonardo Canvas e висококачествена канава с водоустойчива и здрава повърхност и покритие, което не изисква допълнително лакиране след печат. Фината и гладка структура я прави изключително подходяща както за печат на FineArt репродукции, така и за цветен и черно-бял фотопечат. Материалът позволява лесно изпъване на рамка без да се деформира.

Леонардо канава

Canvas Artist

.
.
Тегло: 340 гр/ м² – памук/полиестер – натурално бяла
Canvas Artist има осезаема структура на ленено платно с матово ink-jet покритие, което гарантира отлична детайлност на изображението и плавни цветни градации.
Артист канава

Goya Canvas

Тегло 340 гр/ м² – памук/полиестер – натурално бяла – сатенено покритие
Goya Canvas със специфичната си структура добавя допълнителна обемност на изображенията, а сатененото и покритие придава брилянтен, сатенен финиш.
Гоя канава

Daguerre Canvas

Тегло: 400 гр/ м² – 100% памук – ярко бяла

Daguerre Canvas предлага фина структура, която е особено подходяща за FineArt печат на фотографии. Нейната висока белота гарантира чисти, свежи цветове и контраст за черно-белите репродукции.

Дагер канава

Monet Canvas

Тегло: 410 гр/ м² – 100% памук – бяла
Monet Canvas е плътна памучна канава с тъканна текстура. Нейният натурален бял цвят е перфектен за арт репродукции, но също така е подходящ за висококачествен фотоотпечатък.
Моне канава

Matt FineArt – smooth

Photo Rag Bright White

Тегло:310 гр/ м² – 100% памук – ярко бяла.
Photo Rag Bright White е пръв избор на тези, които предпочитат изключително ярко бяла памучна хартия. Тя е перфектна за репродуциране на изображения със силен контраст.
Фото Раг Брайт Уайт

Photo Rag Ultra Smooth

Тегло:305 гр/ м² – 100% памук – бяла
Photo Rag Ultra Smooth е хартия с изключително гладка повърхност. Предназначена е за тези, които желаят изпитаното качество на Photo Rag, но с по-малко текстура и с по-висока белота.

Matt FineArt – textured

William Turner

Тегло: 310 гр/ м² – 100% памук – бяла – формована
William Turner е с матова акварелна текстура. Тази хартия е автентична формована хартия по своя външен вид и усещане. Идеална е за репродукции на традиционни произведения на изкуството, както и за впечатляващи и изразителни фотографии.
Уилям Търнър

Albrecht Dürer

Тегло: 210 gsm – 50% памук – 50% алфа целулоза – бяла – формована
Albreht Dürer е традиционна формована акварелна хартия, която добавя артистично усещане към репродукциите и фотографиите.
Албрехт Дюрер

Torchon

Тегло: 285 гр/ м² – 100% алфа целуло за – ярко бяла – формована
Терминът „torchon“ произлиза от френски и означава груба, грапава структура. Специалната текстура на тази ярко бяла хартия припомня за това. Тя може да улови вечната, оригинална красота и триизмерност на произведенията на изкуството по свой собствен начин.
Торчън

German Etching

Тегло:310 гр/ м² – 100% алфа целулоза – бяла – формована
German Etching е тежък офортен картон с кадифено гладка и нежна текстура на повърхността. Той е една от най-популярните медии в цял свят за печат на произведения на изкуството и фотографии.

Glossy FineArt

FineArt Baryta

 

Тегло:325 гр/ м² – 100% алфа целулоза – ярко бяла – висок гланц
Придава максимална дълбочина на цвета с широк цветови обхват, детайлност на изображението, неповторим вид на черно-белите отпечатъци с висока стойност на dmax и най-фините сиви тонове. Заместник на традиционните хартии Baryta от аналоговите фотолаборатории.

Барита

Photo Rag Pearl

Тегло: 320 гр/ м² – 100% памук – натурално бяла – перлено покритие
Photo Rag Pearl има гладка равномерна повърхностна структура с уникално перлено покритие. Особено подходящ за фотографии и арт репродукции в топли сиви и цветни тонове.

Социални мрежи

Споделете текущата страница в социалните мрежи.

обратно в началото