Банерите – пренебрегвани без нужда

От Марин Василев – мениджър на „Оле Принт“–гр. Варна,
по материали от Интернет

банерите - пренебрегваната реклама

Банерите са чудесно средство за реклама. В същото време те са и едни от най-често пренебрегваните инструменти за реклама от страна на дребния и среден бизнес у нас. Съпоставен с цената им рекламният ефект от банерите е чудесен, стига при създаването им да са спазени няколко прости правила:

1. Банери можете да отпечатате не само на винил

Много от клиентите при споменаването на думата банер си мислят за груб, лъскав и некачествен винил, който са свикнали да виждат през годините. Банерите обаче, особено тези за употреба на закрито, отдавна вече не е задължително да бъдат отпечатани на подобни нискокачествени медии. Днес всяка уважаваща себе си печатница, като нашата, може да предложи на клиентите си специални материи за печат на банери, като полипропиленов филм със сив гръб и тънък матов винил за висококачествен печат. Тези медии са много достъпни като цена, а видът им е определено много по-луксозен и подходящ за стилни рекламни послания.

2. Кратко и ясно

Щом се касае за банери малкото е повече! Банер с размер метър на два няма да Ви е достатъчен за текста от последната Ви рекламна брошура. Изберете най-важното изречение и отпечатайте само него!

3. Визуална атрактивност

Накарайте минаващите да се спрат и загледат. Доверете се на професионален дизайнер който да създаде подходящ, атрактивен дизайн за Вашия банер. Дайте на клиентите си повод за размисъл, събудете любопитството им!

4. Направете банерите си четивни

Този съвет не противоречи на точка 3, напротив. Банерът с висока визуална атрактивност трябва да е и четивен. Напишете три изречения, редактирайте ги до две, но използвайте голям и четивен шрифт.

5. Решете как ще закрепите банера си още преди да го отпечатате

Смущаващо е да поръчате банер, а да се окаже че няма къде да го окачите. Когато комуникирате с рекламна агенция, като нас например, винаги носете снимка и точни размери на мястото, където планирате да поставите банера си. Дизайнерите и монтажистите най-добре ще Ви посъветват как да се осъществи окачването на рекламния материал.

6. Искате го за навън?

Поръчвайки банер, който ще стои на открито, винаги се информирайте в печатницата, която ще го печата, какъв материал ще използва и дали той е устойчив на влага, вятър и други атмосферни въздействия.

7. Цветен фон и бял текст

Един от оосновните „закони“ на банерите. Цветът ще привлече вниманието, а белият текст ще е достатъчно четивен върху яркия фон.

8. Най-важни са името, логото и адресът на фирмата Ви

Колкото и да е красив дизайнът на един банер ако в него не присъства информацията за връзка с Вашата компания клиентите Ви няма да Ви открият.

Обърнете се към Оле Принт и ние ще Ви помогнем в създаването на запомняща се и работеща реклама. Ще се изненадате колко полза може да донесе атрактивен банер на правилното място! Имате въпроси – задайте ги на manager@oleprint.eu и ние ще се радваме да Ви отговорим.

Социални мрежи

Споделете текущата страница в социалните мрежи.

обратно в началото