Бланки за писма – необходими, но често недооценени

От Марин Василев – мениджър на „Оле Принт“–гр. Варна,

 по материали от Интернет.

                Добре проектираната бланка за писма привлича вниманието първо върху оперативната   информация, като в същото време не оставя на заден план най-важното послание – писмото или документа, отпечатани върху нея.

Дизайнът на бланката за писма не се създава толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Той трябва да отразява същността и спецификата на дейността във вашата фирма, но и не по-малко важната информация за адрес, телефонен номер, уебсайт и адрес на електронна поща. Добрият дизайн на бланка за адвокатска кантора не може да бъде успешно използван например за бланка на фирма за търговия с парти артикули. Това е причината, поради която е най-добре да оставите дизайна на подобни документи в ръцете на специалисти, като им давате нужната информация за основните ценности на вашата компания и за вижданията си за нейното бъдеще.

Ето и някои от основните компоненти на бланките за писма, които не бива да липсват:

  • Име на фирмата
  • Лого
  • Слоган или мото на компанията
  • Пощенски адрес
  • Телефонни номера
  • E-mail адрес и уебадрес.

 

Това е обемна информация, която трябва да бъде и четивна, и да не доминира видимо над текста, който се отпечатва върху бланката. Имайте предвид и факта, че бланката за писма, визитките, фирменият сайт, пликовете, с които изпращате своите документи по пощата – всички те трябва да съдържат едни и същи дизайнерски елементи, цветове и лого. Само така клиентите ви ще могат да разпознават вашата фирма в информационното пространство, което ще допринесе за позитивния ви имидж. Ние в „Оле принт“ разполагаме със специалистите, които могат да създадат най-подходящия за вашата компания дизайн на документите , както и на фирмената ви идентичност, да облекат идеите и ценностите ви във форма и цветове.

 

 

Социални мрежи

Споделете текущата страница в социалните мрежи.

обратно в началото