Цветни проби

За дизайнерите, специалистите по предпечат, както и за всеки клиент с високи изисквания към качеството предсказуемостта и надеждните резултати при печат имат първостепенно значение. Един от важните етапи на предпечатната подготовка, позволяващ да се оцени цветопредаването в един бъдещ тираж, е изготвянето на цветна проба. Задачата й е да симулира действителния тиражен печатен процес. Именно тя е документът, който трябва да се предостави на възложителя (крайния клиент) за одобрение преди стартиране на тиражния печат.

Безспорно, голяма част от студията за предпечат или експонация и печатниците са оборудвани с най-модерна техника. Факт е обаче, че дигиталната цветна проба е по-скоро екзотика, отколкото нормална, стандартна част от задължителното оборудване. В същото време себестойността на един бракуван тираж списания или луксозни каталози, особено в момент на криза, може да се окаже твърде значителна сума. Много по-страшна и дълготрайна последица от неточния в цветово отношение печат са влошения имидж, изгубените клиенти, намаления пазарен дял. За да отговори на нуждата от качествено, надеждно и не на последно място достъпно решение за изготвяне на сертифицирани цветни проби Оле принт закупи и въведе в експлоатация принтера Epson Stylus Pro 9900 оборудван със Spectroproofer на фирма Xrite и софтуер за сертифицирани цветни проби Efi Colorproof XF.

Изборът ни не е случаен. EFI е световен лидер в областта на дигиталната цветна проба, с над 60000 инсталации в световен мащаб – с пъти повече от кой да е конкурентен софтуер, а принтерите EPSON отдавна са се превърнали в стандарт в света на цветната проба, специално Stylus Pro 9900 в комбинация с Xrite, поставят нов стандарт в пазара на професионалния широкоформатен печат. Усъвършенствания състав на мастилата, новия печатащ механизъм и много други технологии правят модела идеалното решение за, цветни проби. Stylus Pro 9900, със своите 11 мастила има достатъчно широко цветно пространство, за да покрие стандартите за цветна проба за листов и ролен офсет по FOGRA.

Proofing медиите EFI/Tecco използвани от нас са третия важен компонент на всяка система за цветна проба. Произведени в съответствие с най-строгите стандарти и сертифицирани от FOGRA, те гарантират точност, стабилност и повторяемост на резултатите. Така надеждната, висококачествена и интуитивна система за дигитална цветна проба вече е въпрос на желание, а не на финансови възможности.

Цена за изготвяне на сертифицирани цветни проби – 50 лв. с ДДС за квадратен метър.

Социални мрежи

Споделете текущата страница в социалните мрежи.

обратно в началото